planering till tusen..

Jag sitter här med 6 A4-sidor med text (skrivblock) om Ricks raser, behov och allt möjligt annat som är bra att ha nerskrivet. Allt som är viktigt för hans välmående, både fysiska och psykiska, har jag skrivit ner. En massa viktigt om hans raser m.m.


Jag är så trött nu och vill bara sova, men jag vill bli klar med detta först. Det är inte mycket kvar, men avslutar jag inte ligger jag bara och tänker på det så jag inte kan somna.

Nu har jag:
- Fasta mattider.
- Fasta träningstider, kan vara lite flexibel där.
- I vilken ordning vi tränar vad.

Nu ska jag "bara" planera in vad vi ska träna, vilket jag ska prioritera, hur jag ska lägga upp det, var vi ska vara o.s.v.

Vi hörs igen imorron, nu säger jag godnatt!

Rick jämfört med Tysk och Jack

Tysk
vikt: 9 - 10kg
mankhöjd: 33 - 40cm
bröstomfång: mankhäjd + 10 - 12cm

Jack
vikt: 5 - 6kg
mankhöjd: 25,5 - 30,5cm
bröstomfång: 40 - 43cm

Rick
vikt: 9kg (tysk)
mankhöjd: 35cm (tysk)
bröstomfång: 47,5cm (tysk)

ingen respekt alls!

Nu har vi varit ute på en klickerrunda till, koppelträning igen. Det gick bra, Rick drog inte bort till vissa buskar som han normalt är halvt besatt av.

Vissa hundar skäller han inte på när vi tränar, några kan han däremot inte låta bli. Tidigare idag när vi tränade struntade han i alla hundar, men en kvinna (för att inte kalla henne nåt elakt) bestämde sig för att hennes hund minsann skulle hälsa på Rick!! Där går vi, mitt uppe i träningen vilket hon förstod, man kan bara inte missa ljudet från klickern! Rick skällde på hunden och jag suckade väääldigt djupt och tyckte att folk är lite konstiga..

Sen är det två kvinnor som vi möter som skulle börja prata med mig om hur söt Rick är. Ena av dom började gå mot oss och jag bara sa "tack, men vi tränar" och fortsatte gå. Kvinnan blev lite sur!

Nu när vi nyss var ute är det en ung kille med en amstaffvalp ut. (Dom kommer få allvarliga problem med den hunden senare. Så som den beter sig och dom skiter i det...) Hunden ställde sig och stirrade på Rick som reagerade med att skälla. Vad gör ägaren? Låter hunden fortsätta stå och stirra på Rick.
Alla vet kanske inte att det är dumt att låta sin hund börja stirra ut en annan, men alla borde väl fatta att om den andra hunden börjar skälla och visa att den blir rädd så är det rätt bra att gå bort med sin hund..

Jaja, träningen blev i alla fall inte påverkad =)

design!!

Jag behöver en RIKTIGT UNDERBART FIN design till bloggen =)

koppel och klicker

Vi har börjat med koppelträning på vår klickerkurs nu, det är verkligen superroligt!! Rick gör jättebra ifrån sig, han är otroligt uppmärksam och letar alltid efter kontakt med mig för att se vad han ska göra. Jag hade inte kunnat vara mer stolt över honom!

Jag har kopplet och klickern i höger hand och godis i vänster hand. Hela tiden när han går på min vänstra sida och kopplet hänger löst klickar jag, ger honom godis och utbrister braaa! Än så länge tränar vi varje gång vi går ut. Först får han göra sina behov så han inte är distraherad av det när vi tränar. Men när han är "tom" så börjar vi. Jag säger "Rick, vi tränar" och så börjar vi. Han är väldigt, väldigt samarbetsvillig!

Jag ska be en kompis eller släkting att fota oss när vi tränar och så ska jag se till att få en liten filmsnutt på det oxå. Jag vill ju visa hur det går till och hur duktiga vi är! Man måste ju skryta liiite granna =P

Vi tränar även mycket kontaktövningar med klickern. Det går ut på att Rick belönas när han tar ögonkontakt med mig. Detta är han oxå väldigt duktig på. Han vill alltid ta ögonkontakt för att se vad han kan göra, om han ska göra nåt och hur han ska göra det.

kommer snart

Mer kommer snart!

Jag sitter och skriver ihop och planerar en massa för mig, lillen och klickern!


wohoo!

Jag är så glad när det gäller Rick och andra hundar. Jag skulle träna bort hans rädsla för främmande hundar med hjälp av klicker, men det verkar som om han har gjort det helt på egen hand/tass.
Igår lekte han med hela sju främmande hundar! Både tikar och hanar, okastrerade som kastrerade! Idag lekte han med ännu en främmande hund! Han leker med allt och alla just nu och tycker det är underbart roligt!

Igår när vi först var i rastgården där dom lekte var det väldiga morrande mellan honom och en annan hane, men efter att ha sagt till dom båda en gång så var det över. Senare stod dom och nosade på en kissefläck tillsammans.

Idag skällde han och en Parson Russell hane på varandra både när vi möttes när vi gick, sen på vars en sida om stängslet i hundrastgården sen inne i rastgården. Dom slängde sig mot varandra och väsnades. Jag röt till och visade dom att dom skulle låta bli med sånt. Dom stod stilla ett tag precis som om dom inte visste vad dom skulle göra sen sprang dom iväg i full fart och busade med varandra!

Jag är överlycklig, han är inte rädd för främmande hundar längre, han skäller fortfarande, men det är inte längre rädsla i rösten!! Skällandet är mycket lättare för mig att jobba med än rädsla. Åh vad jag är glad att han inte är rädd!!

Jaja, vi ska fortfarande träna, man ska inte sluta bara för att allt är bra för tillfället. Jag vill ju att han fortsätter så här, att han inte faller tillbaka och blir rädd igen menar jag.

Inlägget har inte nåt med klicker att göra jag vet, men det är underbara nyheter och det ska man ta vara på ju =)


klickerträning - lektion 2

Idag var det lektion 2 av klickerträningen hos J. Rick blev lite besviken när vi kom dit, ingen hund =( J:s hund var iväg med hennes pojkvän.

Vi höll på lite med "vält lådan upp och ner". Vi ställer en liten matlåda på golvet och Rick ska välta den upp och ner. Min lilla plutt lär sig så fort =) Först slog han den med tassen eller grävde i burken med tassen men efter lite jobb förstod han att det var bättre att ställa den på högkant (senare ska han välta den). Några gånger slog den runt och då utbrister jag BRAA!!

Vi jobbade lite med target, dvs en pinne (eller liknande) som Rick ska följa för att göra en sak. I detta fallet skulle han följa den och gå under en stol. Det gick bra =) Han gör det jätte, jättebra! Nu ska han koppla att han ska göra samma sak utan att jag använder min target (en tillklippt flugsmällare).

Vi körde även lite teori. Bland annat på hur man kan träna sin tajming och bli riktigt bra på att klicka vid helt rätt tillfälle.

Ja just ja, vi började med snurra oxå (snurra runt alltså). Det gick inte så jättebra men det kommer det göra =)

I läxa till nästa gång har vi snurra och gå under stolen utan target.

RSS 2.0